Cum sa alegem finisajele? | Firma Constructii Civile si Comerciale Bucuresti si Judetul Ilfov

Cum sa alegem finisajele?

CUM SA ALEGEM FINISAJELE?

Daca faci o plimbare prin cartierele rezidentiale din Bucuresti si din jur, aici ma refer la cele populate de cei cu venituri medii si putin peste medie, observi acelasi lucru, acelasi tipar. E uimitor sa vezi cum toata lumea alege acelasi lucru, o explicatie ar putea fi obisnuinta. De obicei, primul care isi face casa complet, da tonul celorlalti. Alta caracteristica este alegerea unor culori foarte intense si a unor ornamente ieftine, mari, care ,,iti iau ochii’’. Sincer, am o casa pe care o prezint celor interesati si de fiecare data imi spun acelasi lucru, este exact ce cautau. Casa nu are nimic deosebit, dar este facuta cu bun gust, in culori pastelate deschise, aranjata, cu nimic ostentativ, este modelul tipic de casa noua in Bucuresti.


Sfatul meu legat de alegerea unor finisaje este acela ca se merita sa alegi unele bune, nu exagerat de scumpe, dar trebuie sa pui accent pe calitatea lor. De exemplu, eu recomand mereu o tencuiala decorativa de cea mai buna calitate, tencuiala siliconica(Baumit SilikonPutz) , desi pot sa vand si altele mai ieftine, care le-ar lua ochii proprietarilor si mesterilor, in goana lor dupa costuri mici. Dar, daca vrei ieftin acum, peste putin timp, dupa ce o sa ti se decojeasca de pe casa, o sa vrei un material de calitate, oricat de scump ar fi. Recomand cu incredere tencuiala siliconica, rezultatul este garantat.

Daca nu iti permiti un designer, uitat-te prin revistele de specialitate, piata abunda de acest gen si unele chiar dau sfaturi bune. Uita-te la combinarea culorilor si ai grija intotdeauna culoarea din paletar o sa fie mai inchisa in realitate. Alege culorile neutre, nu ai cum sa gresesti.

Recomand sa investesti cat trebuie in exteriorul casei, pentu ca in fond pe langa estetica iti ofera si garantia unei izolarii de calitate. Daca apar fisuri in tencuiala decorativa, apa se va infiltara si va afecta, pe urma solicitand costuri mari de reparatie. Deasemenea, nu uita de geamuri si usa de la intare, trebuie sa impresioneze si chiar nu trebuie sa te zgarcesti aici. Intereseaza-te de cele din lemn masiv, care iti garanteaza un o lucrare de calitate, ani de zile. O sa revin cu mai multe detalii pe acest subiect.

Alt lucru, lasa cat mai multa verdeata in curte, chiar daca este mica. De multe ori, se incearca pavarea cu dale(in diferite combinatii si modele) pentru ca dureaza pana iese iarba pe terenul proaspat amestecat cu resturi de la constructia casei. Exista firme specializate care iti pot aduce pamant roditor la preturi acceptabile. Cu plantele decorative, nu insist, pentru ca mi se par cam scumpe, desi inteleg perfect toate cheltuielile aferente si justificabile. Totusi, va dau un pont, plantati-le singuri in alta parte. O casa nu ti-o faci de azi pe maine, deobicei strangi bani o perioada de timp, timp in care poti planta diferiti copaci si pana termini casa o sa fie perfecti pentru transplantare.

Cititi cat mai multe articole referitoare la amenajari interioare si exterioare, o sa va vina mai multe idei si rezultatul o sa fie mai mult decat cel obisnuit, intalnit la tot pasul !